vad-du-bör-leta-efter-när-du-köper-en-elektronisk-keyboard

Så du har tänkt köpa en elektronisk keyboard? Bra beslut! Det finns väldigt mycket kul att göra med ett instrument som detta. Men vad ska man köpa? Det finns oändligt med alternativ på marknaden. Vi hjälper dig att ta reda på det genom att lista några saker som du bör leta efter i din jakt på ditt instrument.

Vad du vill ha i en keyboard

Många tangenter

Det är enkelt att tänka att du ska spara lite pengar genom att bestämma dig för en keyboard med färre tangenter. Du tänker att det räcker med 61 och att du inte kommer behöva 88. Tänk om! Det kommer en tid då du inser att du gjort ett misstag och att du behöver fler tangenter. Det låter kanske inte som någon större skillnad, men de extra 27 kan vara av högsta väsentlighet.

Maximal polyfoni

Det innebär kapaciteten för din keyboard att spela upp ljud för flera tangenter samtidigt. Vissa har så låg polyfoni som 1, vilket innebär att du inte ens kan spela ett ackord på ditt instrument. Många billiga keyboards har max 32, vilket kanske låter mycket men det är det inte om du ska spela många tangenter efter varandra, snabbt, för då kan begränsningen slå in och skapa problem, även om tangenterna inte spelas samtidigt. Sikta på 64 eller högre.

Anslagskänslighet

Kanske den viktigaste aspekten av en bra keyboard. När man spelar på en keyboard vill man att den ska efterlikna ett äkta piano så mycket som möjligt, när det gäller anslag av tangenterna. Du vill kunna spela mjukt för att sen spela högre, exempelvis. Undvik att köpa keyboards där det i specifikationerna inte står någonting alls om hur instrumentet känns att spela på. Detta är ofta en indikation på att det inte finns någon anslagskänslighet vilket som regel kan klassa det som en “dålig” keyboard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *