3-anledningar-till-varför-du-borde-lära-dig-ljuddesign

Ljuddesign istället för att använda förinställningar inom elektronisk musik

Nuförtiden med en teknik som har kommit så långt och en hel värld full av möjligheter till olika ljud i alla de syntar som finns på marknaden är det lätt att helt och hållet skippa grunderna i hur ljud fungerar. Det är så enkelt att bara klicka på “nästa” i en digital synt för att testa olika ljud och effekter. Detta är den enkla vägen till att hitta ditt “sound” och att börja skapa. Vi rekommenderar dock starkt att lära sig att förstå hur ljud och syntar fungerar istället. Varför?

Spara tid

Ofta händer det att producenter har en låt framför sig där de tycker att det saknas någonting specifikt. Detta någonting kan ofta föreställas i huvudet på producenten. Han har en idé om vad som skulle passa. Hur skapar han detta ljud eller denna effekt med en digital synt? Om han förstår hur en synt fungerar och hur man styr den kan han enkelt ratta sig till precis vad han söker. Om han inte förstår sin synt måste han sitta och testa förinställda ljud efter ljud i vad som efter ett tag blir slöseri med tid.

Möjligheter

Detta går hand i hand med vad som beskrevs ovan. Om man kan ratta sin synt till att få ljudet man söker kan man även ratta sig till ljud som man kanske inte nödvändigtvis behöver men som man föreställer sig eller får en idé om. Så fort du lär dig hur digitala syntar och effekter fungerar öppnas en värld upp, full av möjligheter.

Originalitet

Som ett resultat av möjligheterna beskrivna ovan öppnar detta även upp för originalitet. Att använda förinställda ljud innebär att vad du komponerar kommer att låta likt vad andra människor har komponerat. Lär dig designa ditt egna ljud så blir du originell och kan skapa en unik image av dig själv, vilket är vad många “lyssnare av musik” ständigt söker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *