5-största-misstagen-nya-producenter-av-elektronisk-musik-begår

När man är nybörjare på produktion av musik är man ofta väldigt exalterad och som en konsekvens väldigt oorganiserad. Man vill testa allt, man vill få ut sin låt snabbt och man har kanske inget tålamod. Man har givetvis inte lika bra koll på allt som erfarna producenter heller. Här nedan listan vi några av de misstagen vi tycker är viktigast att undvika som ny producent.

Överdriva

“Mindre är mer”. Detta är lite av en gammal klyscha och brukar kunna gälla i många sammanhang. Det gäller särskilt för nybörjare i musikproduktion. Man använder sig gärna av så många häftiga effekter och ljud som möjligt så till slut blir det en röra av alltihop. Man måste lära sig att ju simplare det är, desto bättre låter det oftast. Våra öron orkar ofta inte med för mycket detaljer i låtar.

Avfärda musikteori

Visst, musikteori är inte alltid fullständigt nödvändigt. Du kan klara dig utan. Du kan även klara dig utan en bil, men om du har en blir det lättare att åka vart du vill, inte sant? Samma gäller för musikteori. En förståelse för teori kan ta dina låtar mycket längre och öppna upp för fler möjligheter.

Söka perfektion för tidigt

Som nybörjare är kvantitet viktigare än kvalitet. Det tar tid att lära sig producera. Spenderar du 20 timmar på en och samma låt har du bara lärt dig producera EN gång. Spenderar du 20 timmar på 20 låtar har du lärt dig producera TJUGO gånger. Sikta på att göra så mycket som möjligt som nybörjare istället för att göra din första låt perfekt.

Försöka efterlikna

Många blir inspirerade till att börja med produktion för att de gillar någon särskild artist eller låt. Ett enkelt misstag att begå blir då lätt att försöka låta precis som inspirationskällan. Problemet med detta är att man aldrig kommer hitta sitt egna sound eller utvecklas i största allmänhet.

Underskatta kraven

Många börjar med musikproduktion och tror att det är enkelt och går snabbt, för att sen inse sanningen och bli avskräckta. Gå in med en ödmjuk inställning och ha tålamod!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *