de-10-bästa-sakerna-med-att-vara-en-producent-av-elektronisk-musik

Givetvis finns det en hel del positiva saker med att vara en musikproducent. Det är dock ingen enkel hobby eller ett enkelt yrke. Det är tidskrävande och relativt svårt och det kan kräva en del investeringar och energi. Att vara producent av elektronisk musik skiljer sig en aning från att vara en producent av annan typ av musik och nedan listar vi vad vi tycker är de 10 bästa sakerna med denna syssla.

Fri rörlighet

En väsentlig skillnad mellan att vara en producent av till exempel rock och att producera elektroniskt är instrumenten. Rock, pop och annan musik som kräver instrument, kräver även att du är på ett visst typ av ställe för att du ska kunna spela in. Om du skapar elektroniskt kan du vara precis var du vill, när du vill.

Låg kostnad

Samma sak gäller här som ovan. Då det inte krävs instrument blir det därmed också billigare att syssla med. Det enda som egentligen krävs är en dator och en DAW (digital audio workstation). Sedan underlättar det givetvis med annan utrustning, men man kan komma väldigt långt med endast datorn.

Möjligheterna

Ett instrument har begränsade möjligheter till ljud det kan producera. Det har inte en mjukvarusynt.

Uppskattningen

Det är trendigt och populärt och uppskattningen belönar dig som producent.

Status

Många tycker du är cool om du är en musikproducent.

Potentialen

Det finns potential att tjäna pengar. Du kan sitta hemma en dag och plötsligt få ur dig en ny låt som blir en hit direkt. Det roliga är att man aldrig riktig vet.

Fest

Folk festar till din musik.

Dans

Man får även folk att dansa på festen. Det är inte helt dumt att få folk att röra på sig till din musik.

Globaliteten

Tack vare populariteten av denna typ av musik finns ett enormt nätverk runt om i världen med folk som kan hjälpa dig, samarbeta med dig eller bara snacka passionerat med dig om vad ni sysslar med.

Det är roligt

Det är helt enkelt extremt kul att syssla med musik i största allmänhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *