lär-dig-allt-om-elektronisk-musikutrustning

Det finns en hel del utrustning att använda sig av vid produktion av elektronisk musik. Några saker är nödvändiga medan andra bara är väldigt användbara. Vissa utrustning kanske används till en viss låt eller ett särskilt ändamål och därmed inte särskilt ofta. Nedan täcker vi några av sakerna som vi tycker är viktigast att använda sig av.

MIDI-Keyboard

Ett MIDI-keyboard är en pianoliknande apparat som skickar MIDI-signaler till en dator via USB- eller MIDI-kabel till andra apparater som drivs av samma protokollgränssnitt. Den grundläggande varianten producerar inget ljud utan skickar istället MIDI-information till en elektronisk modul som reproducerar informationen till ljud som liknar traditionella instrument. Nästan alla producenter av musik, framförallt elektronisk, använder sig av ett MIDI-keyboard, även om det inte är en absolut nödvändighet.

Att veta vad allt är och vad man gör med allt i en musikproduktion är nästan omöjligt för en person utan intresse eller insyn. På ett instrument kan det finnas fler möjligheter att välja på än på ett casino online på nätet. Vilken av alla dessa knappar eller instrument som ska användas tar tid att lära sig.

Hörlurar av hög kvalitet

Detta är något som vissa kanske underskattar en aning. Det är väldigt viktigt att ha hörlurar av hög kvalitet när du producerar musik. Framförallt är det viktigt att ha ett brett frekvensomfång i lurarna. Anledningen till detta är att om du producerar en låt med vanliga billiga standardhörlurar, missar du troligtvis en stor del av ljudbilden. En möjlig negativ konsekvens av detta är att det då kan låta riktigt illa för någon som exempelvis lyssnar på din musik i högtalare med frekvenser du inte kunde jobba med. Sikta på ett brett frekvensomfång, vad du än köper för lurar.

Mikrofon

Oavsett om du sjunger själv eller ej eller oavsett vad du planerar att producera för typ av musik så tycker vi att en mikrofon är ett absolut måste. Det finns två huvudtyper av mikrofoner; dynamisk och kondensator. Dynamiska mikrofoner är inte lika känsliga och passar bra för inspelning av trummor och bas och tyngre instrument där man inte nödvändigtvis vill plocka upp alla frekvenser. Kondensator-mikrofoner används gärna till exempelvis sång och akustisk gitarr där många av frekvenserna är åtråvärda. En kondensator-mikrofon kan vara svårare att få att låta bra då den är känsligare och kräver lite mer tanke då du ställer i ordning den för inspelning. Kondensatorn är dock alltid förstavalet av mikrofon oavsett, enligt oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *