På denna sida försöker vi fånga upp det mest väsentliga vad det gäller elektronisk musik, men framför allt elektronisk musik i Sverige och av svenskar. Då denna musikgenre exploderat i världen är det högst aktuellt att tala om varför, vad, vem och hur det har gått till. Sverige är som bekant en stor exportör av musik, världens tredje största faktiskt, och en stor del av den internationella EDM-scenen grundades i vårt avlånga land tack vare fantastiska producenter, låtskrivare och artister.

Vi berättar om fester, festivaler, nattklubbar, artister och låtar och vi försöker hitta förklaringen till vad som startade allt och vi spår även lite in i framtiden. Dessutom försöker vi lära dig som läsare ett och annat om hur elektronisk musik görs, vilken utrustning som behövs och vilka fördelar och eventuella nackdelar det finns med att bli en producent av elektronisk musik.

elektronisk-musik-edm

Vi täcker kvinnors del i branschen, bästa köpråden vi har vad det gäller utrustning, vad historien säger om elektronisk musik, vad man inte ska göra för misstag som producent, vad man inte ska göra för misstag när man väljer programvara för produktion och en hel del annat.

Intresset för elektronisk musik är nuförtiden enormt och passionen växer och växer för varje år med nya yngre generationer av artister som börjar producera hemma i sovrummet vid sin datorn. En dator är ofta allt som behövs för att komma igång. Detta är den del av vad som gör hela trenden så häftig. Utan att kunna spela instrument eller sjunga, finns det möjligheter för alla att bli producenter av elektronisk musik och tack vare internet kan musiken även släppas ut på marknaden väldigt enkelt och vägen till att få människor att dansa till din egen musik är enklare än den någonsin har varit förut. Mycket roligt för kreativa unga människor.

Välkommen till vår sida!