den-digitala-revolutionen

– Produktion av elektronisk musik

Att producera och släppa sin egen musik har aldrig varit enklare än vad det är nu. Tack vara den tekniska utvecklingen vi har sett de senaste tjugo åren blir möjligheterna bara fler och fler. Den digitala revolutionen har verkligen påverkat musikbranschen, både på gott och på ont. Fördelarna inkluderar det faktum att det är så enkelt för vem som helst numera att köpa en dator, köpa en DAW (digital audio workstation) och börja producera musik precis var som helst. De inkluderar även hur enkelt det är att släppa sin låt på nätet, antingen på populära och globala musikstreamingtjänsten Spotify, eller att släppa sin hemmagjorda musikvideo på YouTube, utan mellanhänder som skivbolag och annat som ska ha en del av kakan.

Det är framförallt enkelt att vara producent av elektronisk musik då det inte krävs några riktiga instrument att spela in. Något som i sin tur kräver en ljudisolerad studio, avancerad inspelningsteknik och för att inte tala om själva instrumenten.

Det är enklare än någonsin att få sin musik upptäckt, eftersom du enkelt kan släppa musiken när och var du vill, mer eller mindre. Det är dock av samma anledning svårare att bli upptäckt eller att sticka ut snarare, då konkurrensen är högre än den någonsin har varit. Detta innebär att kraven på en producent av elektronisk musik kan vara aningen högre än de varit förr. Kraven kan dock enklare mötas nuförtiden med hjälp av information online. Det finns tutorials att tillgå på YouTube, det finns onlineforum där du kan fråga folk efter hjälp, datorer blir bättre och bättre och du har fler och fler möjligheter att skapa precis det du vill skapa.

produktion-av-elektronisk-musik-idag

Många brukar säga att det var bättre förr. Det kanske stämmer i vissa avseenden av samhället och vår kultur, men vad det gäller produktion av musik är tiderna mer spännande än någonsin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *