förberedelser-för-en-sommar-av-elektroniska-musikfestivaler

Var ska man gå på festival i sommar? Sverige och Europa har en hel del alternativ att erbjuda för de som vill njuta av elektronisk musik, fest och dans till fet musik av stora DJs i en solig utomhusmiljö.

Men vad ska du välja, tänker du. Du vill inte missa någonting! Vi hjälper dig att lägga upp ett schema för sommaren.

Summerburst

Starta sommaren med en tripp ner till södra delen av landet. Summerburst är en av de nyaste och även trendigaste festivalerna just nu. Första ronden utspelades på nya Ullevi i Göteborg. Här erbjöds endast elektronisk musik och festivalen 2017 bokade artister som Alesso, Dada Life, Kygo och Afrojack och anordnades 27e till 28e maj.

När du är färdig med Göteborg kan du åka upp till huvudstaden och se samma festival fast ute på ett fält på Gärdet. Denna festival pågår mellan 10e och 11e juni och här kan du se artister som Armin Van Buuren, David Guetta och Icona Pop.

Bråvalla

Ta en paus ett par veckor för att sedan åka inåt landet till Norrköping. Här utspelar sig en av de största svenska festivalerna på länge och en relativt ny sådan, Bråvalla. Här hittar du inte bara elektroniska musikakter utan även några av de största artisterna i världen. Mumford & Sons, Tenacious D och Rammstein spelar, men om du endast är ute efter elektroniskt spelar även Hardwell, AfroJack och Don Diablo. Bråvalla går av stapeln den 30e juni och pågår i tre dagar.

Tomorrowland

Här har vi den största av dem alla. Iallafall vad det gäller elektronisk musik. En av världens mest populära festivaler i största allmänhet med hundra tusentals besökare varje år. Tomorrowland hålls i Belgien och festivalområdet byggs upp som en stor fantasivärld eller drömvärld med mängder av färger och annorlunda inslag. Denna festival rekommenderas starkast av alla. Att gå på Tomorrowland är en upplevelse man sent glömmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *