3 lågbudgetalternativ för programvara för elektronisk musik

Programvara för produktion av musik kan vara väldigt dyrt och en del program kan vara nästintill omöjliga att införskaffa för exempelvis studenten som vill producera hemma i sitt rum som en hobby. Som tur är finns det mängder av program och som det brukar vara när alternativen är nästintill obegränsade, kan man även hitta billiga alternativ.

  • Logic

Ett av världens största och bästa program för produktion av musik. Logic fungerar för all typ av musik, alltifrån hiphop till jazz och det är ett väldigt populärt alternativ, framförallt i Europa. En av de bästa sakerna med detta fantastiska program är att det inte kostar mycket alls! Många olika typer av liknande programvara kan kosta väldigt mycket, men Apple har valt att göra Logic relativt billigt. Du kan köpa den senaste versionen av Logic; Logic Pro X, för så lite som 2095 kronor på Apple Store.

  • Garageband
  • YouTube

Nu blir du kanske förvånad, för det här är ju ingen programvara, Vi tar dock med den i topp tre ändå eftersom vi tycker det är en så pass viktig källa i din karriär som musikproducent. Varför? Därför att YouTube är gratis och innehåller tusentals och åter tusentals av tutorials om allt som rör musik och produktion av musik. Det är nuförtiden gratis att lära sig det mesta och detta är ett av de bästa exemplen på något som alltid kostat mycket pengar förr. Du behöver inte köpa böcker, anlita lärare, eller gå på dyra kurser. Gå in på YouTube och sök på det du vill lära dig. Det är vårt bästa lågbudgetalternativ för dig som vill skapa musik.